Chińskie danie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To potrawa pyszna, sycąca i wyjątkowo szybka do przygotowania.

Składniki:

  • ● 2 ostre zupki chińskie z makaronem
    ● 50 dag filetów z kurczaka
    ● warzywna mieszanka chińska na patelnię (z grzybkami mun i pędami bambusa)
    ● puszka czerwonej
    fasoli
    ● olej do smażenia
    ● sól
    ● pieprz

Chińskie danie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy i osuszamy.
    Kroimy w kostkę. Oprószamy
    solą i pieprzem.
  • 2. Makaron z zupek rozkruszamy
    w misce, zalewamy
    szklanką wrzącej wody.
    Przykrywamy i odstawiamy
    na kilka minut.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy
    olej, podsmażamy mięso.
    Wsypujemy warzywną mieszankę.
    Dodajemy przyprawy
    z zupek chińskich.
    Dusimy ok. 15 minut.
  • 4. Fasolę osączamy na sicie,
    dodajemy do mięsa
    i warzyw. Mieszamy i chwilę
    dusimy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2010

Komentarze

Podobne przepisy