Cebula faszerowana

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pyszna cebulka faszerowana

  • 10 min

Składniki:

  • 6 szt cebula,
    papryka kawałek,
    150 g pieczarki,
    1 szt pomidor,
    2 łyżki olej,
    Sól,
    pieprz,
    natka pietruszki

Cebula faszerowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, odciąć górną cześć wydrążyć środek by powstały 2 warstwy.
    Wyjętą część cebuli drobno posiekać.
  • 2. Pomidor i paprykę pokroić w kostkę, grzyby pokroić na plasterki.
  • 3. Na patelni z łyżką oleju zeszklić posiekaną cebulę, dodać grzyby, przesmażyć, wymieszać z papryką i pomidorem, chwilę poddusić, przyprawić.
  • 4. Farszem napełnić cebule, ułożyć w żaroodpornym naczyniu razem z odciętą górną częścią, skropić olejem, piec ok.25 minut w 190 stop, posypać natką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy