Casarecce z łososiem

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Makaron jest na tyle wdzięcznym składnikiem, że przygotowanie obiadu z niego trwa chwilkę. Kojarzy mi się z wakacjami, winnicą w Toskanii. To niesamowite, że potrawą możemy przywołać wspomnienia...

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron Casarecce: 250 gramów
    - łosoś filet: 200 gramów
    - wino białe wytrawne lub półwytrawne: 50 mililitrów
    - śmietana (18%): 2 łyżki
    - sól, pieprz cytrynowy: 1 szczypta
    - oliwa: 1 łyżka

Casarecce z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę natrzeć solą i pieprzem cytrynowym. Łososia pokroić na kawałki i podsmażyć na oliwie. Dodać wino, gdy się zredukuje podlać śmietaną. Doprawić solą i pieprzem.
  • Casarecce z łososiem 2. W osolonej wodzie ugotować makaron al dente. Makaron odcedzić, wymieszać z sosem. Udekorować świeżo zmielonym pieprzem.

Komentarze

Podobne przepisy