Całuski kardamonowo - czekoladowe z migdałem (przepis z książki ciasteczka)

0 (0 ocen)

  • 45 min

wyśmienite do kawki

  • 45 min

Składniki:

  • 125 g czekolady
    100 g masła
    100 g cukru
    2 jajka
    200 g mąki
    1 łyżka kakao
    1łyzeczka proszku
    1 cukier waniliowy
    1 łyżeczka mielonego kardamonu


    migdały w całości

Całuski kardamonowo - czekoladowe z migdałem (przepis z książki ciasteczka) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuścić z masłem , odstawić do przestygnięcia.
  • 2. Wsypać cukier i mieszać , następnie wbić jajka i jeszcze raz wymieszać .
  • 3. Mąkę wymieszać z proszkiem , kakao i kardamonem.Dodać do masy czekoladowej.Wymieszać .
  • 4. Ciasto odstawić do lodówki na 1 godzinę .
  • 5. Z ciasta uformować wałek o grubości 4 cm , i pokroić na kawałki o grubości 1 cm .
  • 6. Z kawałków uformować kulki , w środek włożyć po 1 migdale.
  • 7. Piec w temp. 180 st około 15 minut.
  • 8. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy