Bułeczki nadziewane

0 (0 ocen)

Mój pomysł na ciepłą kolację okazał się strzałem w dziesiątkę!

Składniki:

  • 4 bułki kajzerki
    ok.pół torebki ryżu
    4 plasterki sera żółtego
    3-4 łyżki kukurydzy
    ogórek kiszony
    kawałek papryki czerwonej
    2-3 plastry szynki
    kilka pieczarek
    sól
    pieprz
    oregano
    kilka łyżek keczupu

Bułeczki nadziewane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy i studzimy. Kukurydzę odsączamy, szynkę, paprykę i ogórki kroimy w niewielką kostkę. Pieczarki obieramy, siekamy i podsmażamy na oleju. Składniki farszu mieszamy ze sobą i doprawiamy
  • 2. Z bułek odkrawamy wierzchy i wydrążamy miąższ. Wnętrze bułek smarujemy keczupem i napełniamy farszem. Przykrywamy plastrami sera żółtego.
  • 3. Zapiekamy w piekarniku w ok.180 st (do chwili gdy rozpuści się ser) albo w mikrofalówce ok.1,5 minuty. Podajemy z keczupem lub sosem czosnkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy