Bukiet smaków na przystawkę

0 (0 ocen)

  • 20 min

Wspaniała przystawka lub ciekawy pomysł na eleganckie śniadanie bądź kolację..

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:

    - 1 cebula

    - 0,5 papryki

    - 0,5 łyżeczki tymianku

    - 1 duży ząbek czosnku

    - 2 łyżki oleju

    - 8 kostek szpinaku mrożonego tj. ok 250 g

    - 100 g twarogu

    - sól, pieprz do smaku

    - 6 małych pomidorków paprykowych

    Do dekoracji

    - szczypiorek i pietruszka

Bukiet smaków na przystawkę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę i czosnek zeszklić na i oleju razem z tymiankiem. Następnie dodać brykiety szpinaku i dusić pod przykryciem aż szpinak się rozmrozi, dokładnie wymieszać. Ostudzić. Zawartość patelni zmiksować w melakserze lub blenderze z twarogiem. Posolić i popieprzyć do smaku. Pomidorki przekroić na krzyż, wydrążyć miąższ i nafaszerować powstałą pastą. Ozdobić szczypiorkiem i listkami np. pietruszki.

Porady

Nadzienie tych tulipanów jest również wyśmienite jako pasta na kanapki lub farsz do naleśników.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy