Biszkopcik z owocami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Robię go kilka razy w miesiącu. Wszystkim smakuje i nigdy się nie znudzi, bo za każdymrazem można używać innych owoców.

Składniki:

  • 2 jajka
    1/2 szkl. cukru
    1/4 kostki margaryny
    3/4 szkl. mąki
    2 łyżeczki budyniu śmietankowego lub waniliowego w proszku
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    owoce świeże lub z puszki
    galaretka
    masło
    bułka tarta

Biszkopcik z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.
  • 2. Margarynę roztapiamy, studzimy. Jajka z cukrem miksujemy. Dodajemy mąkę
    wymieszaną z budyniem i proszkiem. Miksujemy, wlewamy margarynę.
  • 3. Okrągłą płaską formę smarujemy masłem i posypujemy bułką. Wlewamy ciasto. Pieczemy 20-25 minut w 180 °C. Studzimy i wyjmujemy. Układamy
    owoce i zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki na godzinę.

Notka redakcyjna

PP_06-2009

Komentarze

Podobne przepisy