Powrót do głównego serwisu >>
Dodaj przepis
Dodaj przepis
press ENTER to search
Biscotti z daktylami i czekoladą
0
(0 ocen)
Łatwy
martynia6
Wspaniały dodatek do kawy - ja najbardziej lubię moczone w mleku;)
Łatwy
Składniki:
- mąka: 1 szklanka
- cukier: 70 gramów
- Jajko: 1 sztuka
- proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
- aromat waniliowy: 3 szczypty
- płatki migdałowe: 3 łyżki
- rodzynki: 1 łyżka
- daktyle suszone: 8 sztuk
- czekolada deserowa: 0.5 sztuki
Skopiuj listę zakupów
Udostępnij ten przepis:
Udostępnij
Wyślij
Pinterest
Biscotti z daktylami i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Jajko ubić z cukrem.
2.
Dodać mąkę, proszek do pieczenia, aromat, płatki, rodzynki, pokrojone daktyle i wymieszać.
3.
Uformować z ciasta bochenek i upiec go w 180st przez ok 15min.
4.
Bochenek ostudzić i pokroić w śrdniej grubości paluszki.
5.
Ułożyć je na kratce i zarumienić w piekarniku. Zewnetrzna skórka powinna być chrupka.
6.
Ostudzone paluszki skropić rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. Odstawić do stężenia.
Komentarze
Podobne przepisy
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Włoskie biscotti
Konto nieaktywne
Idealne, włoskie sucharki do kawy
60 min
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Biscotti
Monika Chura Quispe
Włoskie smakołyki z migdałami
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Biscotti
goshia
Coś słodkiego gotowe w kilka chwil.
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Imbirowo-cytrynowe biscotti z czekoladą
Magdalena G
Bardzo kruche ciasteczka, cudowne połączenie imbiru, cytryny i czekolady. Spróbujcie z kawą.
2 godz.
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Biscotti
RedakcjaPP
Te włoskie ciasteczka smakują maczane w kawie.
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
kokosowe biscotti
cookyourself
Biscotti jest to, że długo utrzymują świeżość, o ile są przechowywane w szczelnym pojemniku.Pracy przy nich jest niewiele, a przekąska, dodatek do kawy, idealna. Polecam!
60 min
Komentarze