Bataty, sałatka, roladka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bataty umyć, pokroić w plasterki. Natępnie przełożyć do miski, polać oliwą, posypać oregano, majerankiem, solą, pieprzem lub innymi przyprawami. Bataty rozłożyć na blaszce grillowej. Piec przez 30 minut w 175 stopniach.
2.Pierś z kurczaka lekko rozbić. Następnie w rozbitej piersi zrobić kieszonkę i włożyć do niej ser brie, posypać solą i pieprzem. Owinąć bekonem i wbić wykałaczki, aby bekon trzymał się z piersią. Podsmażać na patelni przez około 5 minut z każdej strony. Wstawić do piekarnika na około 20 minut, aby roladki sie zrumieniły.
3.Rukolę i roszponkę umyć, ułożyć na talerzu. Na sałaty położyć pomidorki i mozzarellę. Musztardę rozmieszać z wodą i oliwą. Polać sałatkę przygotowanym sosem.
Komentarze