Bataty, sałatka, roladka

0 (0 ocen)

  • 60 min

Alternatywa dla zwykłego obiadu

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kilogram batatów
    100 gram rukoli
    100 gram roszponki
    paczka mozzarelli
    kilka pomidorków cherry
    łyżeczka musztardy francuskiej
    po 4 łyżki wody i oliwy
    200 gram piersi z kurczaka
    3 plasterki bekonu
    ser brie
    sól
    pieprz
    majeranek
    oregano
    oliwa

Bataty, sałatka, roladka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bataty umyć, pokroić w plasterki. Natępnie przełożyć do miski, polać oliwą, posypać oregano, majerankiem, solą, pieprzem lub innymi przyprawami. Bataty rozłożyć na blaszce grillowej. Piec przez 30 minut w 175 stopniach.
  • 2. Pierś z kurczaka lekko rozbić. Następnie w rozbitej piersi zrobić kieszonkę i włożyć do niej ser brie, posypać solą i pieprzem. Owinąć bekonem i wbić wykałaczki, aby bekon trzymał się z piersią. Podsmażać na patelni przez około 5 minut z każdej strony. Wstawić do piekarnika na około 20 minut, aby roladki sie zrumieniły.
  • 3. Rukolę i roszponkę umyć, ułożyć na talerzu. Na sałaty położyć pomidorki i mozzarellę. Musztardę rozmieszać z wodą i oliwą. Polać sałatkę przygotowanym sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy