Bataty pieczone

0 (0 ocen)

  • 50 min

Bataty pieczone

  • 50 min

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje

    bataty 1-2 duże
    oliwa z oliwek 2 – łyżki
    tymianek świeży lub suszony
    sól morska
    pieprz czarny
    Dip jogurtowy:

    gęsty jogurt typu greckiego
    kurkuma
    oliwa z oliwek
    sól
    pieprz cytrynowy

Bataty pieczone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:

    Bataty dokładnie myję i osuszam. Następnie kroję w grube słupki. Blachę wykładam papierem do pieczenia, a piekarnik nagrzewam do temperatury 200 °C. Frytki przekładam na blachę. Skrapiam oliwą i posypuję przyprawami następnie dokładnie mieszam, aby równomiernie były pokryte. Bataty zapiekam przez 30-40 minut pod koniec pieczenia kontrolując temperaturę. Podaję z sosem jogurtowym.
    Smacznego,

Komentarze

Podobne przepisy