AROMATYCZNA ROLADA BOCZKOWA

0 (0 ocen)

Doskonale smakuje jako danie obiadowe , na świąteczny stół. lub pokrojone jako danie do zimnego bufetu lub wędlina do chleba.Ma wspaniały smak i aromat,który pamiętam z dzieciństwa.

Składniki:



  • 1 połać chudego przerośniętego boczku
    1 główki czosnku
    sól, pieprz, majeranek

Aromatyczna rolada boczkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • aromatyczna rolada boczkowa 1. Boczek przekroić na dwie części,tak aby uformować 2 rolady.Każdą część posolić,posypać pieprzem i majerankiem.Czosnek obrać,przepuścić przez praskę i ułożyć na całym kawałku mięsa. Chude kawałki boczku
    odciąć i ułożyć z brzegu kawałka boczku.Zwinąć ciasno roladę związać grubą nicią.Z zewnątrz posypać solą,pieprzem i majerankiem.










  • aromatyczna rolada boczkowa 2.
    Ułożyć w brytfance lub naczyniu żaroodpornym i piec w 200C około 70 min,polewając wytworzonym sosem.

Komentarze

Podobne przepisy