5-6 średnich ziemniaków
2 małe marchewki
pół kostki sera feta
1 małe udko z kurczaka
oliwa z oliwy
suszona bazylia
odrobina oregano
sól
świeżo zmielony pieprz
ząbek czosnku
Ziemniaczki nadziewane marchewkową pastą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso wraz z marchewką ugotować w osolonej wodzie.Ziemniaki umyć,ułożyć na blaszce,polać oliwą i upiec w mundurkach w temp 200 stopni przez około 30 minut.Przeciąć je na pół,wyjąć po łyżce ziemniaka ze środka a w to miejsce nałożyć przygotowaną pastę.Marchewkę drobniutko posiekać,wymieszać z farszem z ziemniaków,kurczakiem i feta.Dodać rozdrobniony czosnek,bazylię i odrobinę oregano,doprawić solą i pieprzem.Nałożyć na ciepłe ziemniaczki i gotowe.Można podawać ze świeżym szczypiorkiem
Komentarze