Zielony makaron - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zaczynamy od wstawienia wody na makaron, w międzyczasie paprykę i kurczaka kroimy na niewielkie kawałki, czosnek i dymkę siekamy na drobno, oliwki kroimy i 4 cząstki. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, wrzucamy czosnek i dymkę, podsmażamy, dorzucamy pokrojoną paprykę i oliwki. Smażymy aż papryka zmięknie, następnie dorzucamy kurczaka przyprawionego solą i pieprzem. W międzyczasie gotujemy makaron al dente. Kiedy kurczak jest już podsmażony, wrzucamy pokruszony na kawałki serek topiony oraz odcedzony makaron, doprawiamy solą, pieprzem i bazylią.
Porady
Danie łatwo przesolić ze względu na słoność oliwek i serka topionego, więc na wszelki wypadek - trzeba próbować.
Komentarze