Zawijaski z farszem

0 (0 ocen)

Na przyjęcie

Składniki:

  • 2 płaty ciasta francuskiego
    20 dkg szynki
    10 dkg sera żółtego
    1/2 czerwonej papryki
    sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie
    1 jajko
    czarny sezam

Zawijaski z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę drobno pokroić, a jeśli jest w kawałku to zetrzeć na tarce o grubym oczku razem z serem. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Wszystko razem wymieszać. Ciasto rozwinąć i rozłożyć na nim połowę farszu, pospać przyprawami i zwinąć w rulon. Pokroić w 1,5-centymetrowe krążki, ułożyć na papierze do pieczenia, wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy