REKLAMA

Wędzona makrela na zielono

wyświetlono: 239 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Uwielbiam pastę z awokado, postanowiłam spróbować jak smakuje z makrelką – dla mnie bomba!

opublikowany: 25.01.2015
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • 1 wędzona makrela
    1 dojrzałe awokado
    1mała cebula
    2 łyżki natki pietruszki
    sok z cytryny
    sól
    pieprz świeżo mielony
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Jak zrobić Wędzona makrela na zielono?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado przeciąć na pół, usunąć pestkę, obrać ze skórki, pokroić na mniejsze części a następnie rozgnieść widelcem, dodać sok z cytryny, pietruszkę i wymieszać. Makrelę oczyścić ze skórki i ości, rozdrobnić widelcem.Cebulę obrać i drobno posiekać, wymieszać z makrelą, doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Jeżeli makrelka jest zbyt sucha można dodać 2-3 łyżki oleju. Połączyć rybę z pastą z awokado, wymieszać i ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: LucyG 20220531_181904

Makrela wędzona z pomidorem

Ekspresowe danie pasuje zarówno do kanapki jak i formie gotowego posiłku

kategoria: Przystawki opublikowany: 12.12.2013 | wyświetlono: 1955 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: Konto nieaktywne

Wędzona makrela spod grilla

Doskonały sposób na wędzoną rybę.

kategoria: Dania główne opublikowany: 03.10.2014 | wyświetlono: 852 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE