Tort śmietanowo-czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt
Białka ubić na sztywną pianę. Stopniowo ubijając dodawać cukier i po jednym żółtku. Mąkę i proszek przesiać. Powoli mieszając dodawać do ciasta. Ciasto przelać do posmarowanej margaryną, oprószonej bułką tartą tortownicy o średnicy 28 cm. Wstawić do nagrzanego piekarnika
Śmietany ubić, wsypać masę śmietanową o smaku czekoladowym.Wymieszać.
Biszkopt przekroić na 2 części. Nasączyć kawą z alkoholem. Jedną część ułożyć na paterze, posmarować kremem, poukładać biszkopty maczane w kawie , krem, przykryć 2 krążkiem, posmarować kremem, poukładać biszkopty.
Resztę śmietany ubić, wsypać masę śmietanową o smaku śmietanowym. Wymieszać. Posmarować górę i boki tortu. Udekorować według uznania.
Komentarze