Torcik jogurtowy z agrestoporzeczką

0 (0 ocen)

Pyszny orzeźwiający puszysty torcik jogurtowy.

Składniki:

  • Składniki: ( na małą tortownicę o średnicy 17 cm)
    • 400 g jogurtu naturalnego,
    • 1 łyżeczka żelatyny,
    • 2 galaretki agrestowe,
    • Ok.100 ml wody,
    • Ok. ½ szklanki agrestoporzeczki,
    • kilka czerwonych porzeczek,
    • kilka biszkoptów,

Torcik jogurtowy z agrestoporzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jedną galaretkę agrestową i łyżeczkę żelatyny rozrabiamy w ok. 100 ml ciepłej wody, studzimy i miksujemy razem z jogurtem na gładka masę.
    Na dnie tortownicy układamy biszkopty (ja mocze je wcześniej w galaretce) i wylewamy masę jogurtowa, możemy do środka masy powrzucać trochę agresoporzeczek. Gdy masa trochę stężeje dekorujemy owocami i odstawiamy do lodówki aż masa całkowicie stężeje.
    Drugą galaretę agrestową rozrabiamy w 400 ml gorącej wody, studzimy i gdy zacznie tężeć wylewamy na masę jogurtową. Smacznego !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy