Tęczowe babeczki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Świetna propozycja na każde przyjęcie. Cudowny smak i prezencja- twoim goście na pewno będą w szoku.

  • 40 min

Składniki:

  • na ciasto:

    120 g miękkiego masła
    120 g cukru
    220 g mąki pszennej
    1/2 łyżeczki sody
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    130 ml świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego
    1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
    2 jajka

    na krem:

    270 g serka śmietankowego ( 23,5 g tłuszczu/ 100g)
    135 g miękkiego masła
    90 g cukru pudru
    barwniki spożywcze
    posypki

Tęczowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki (muszą być w temperaturze pokojowej) na ciasto umieszczamy w misie i miksujemy przez minutę na niskich obrotach a następnie przez kolejną minutę na najwyższych.
  • Pomarańczowe babeczki 2. Ciasto przekładamy do papilotek i pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone studzimy.

  • 3. Serek, cukier puder i masło miksujemy przez 3 minuty na najwyższych obrotach.
  • 4. Dzielimy je na 3 części i dodajemy barwniki i mieszamy łyżeczką aż do połączenia składników.
  • Cupcakes 5. Masę przekładamy do worków lub rękawów cukierniczych i wkładamy w jeden duży rękaw z tylką.
  • 6. Kremujemy zimne babeczki i dekorujemy je ulubionymi posypkami.

Porady

Jeśli chcemy aby nasz krem był w kilku kolorach, włóżmy do rękawa cukierniczego każdy z nich w oddzielnym woreczku z rozciętym rogiem. Dzięki temu kolory nie wymieszają się podczas wyciskania tylko ładnie połączą.

Komentarze

Podobne przepisy