Szybkie risotto

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Danie dla każdego kto lubi dobrze zjeść

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Woreczek ugotowanego ryżu
    6 pieczarek
    Pół cebuli
    1 ząbek czosnku
    100ml śmietany 30%
    Sól, pieprz, Vegeta
    50ml białego wina

Szybkie risotto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę podsmażyć na maśle z pokrojonym czosnkiem. Dodać pokrojone w paski pieczarki. Mieszać aż się zrumienią przyprawić solą pieprzem i vegeta dodać ugotowany ryż. Wymieszać wlać śmietanę i wino. Przykryć pokrywką i dusić 10min.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy