Sznycelki z fasoli

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Można wykorzystać na vege burgera bądź jako dodatek do dania głównego, są bardzo pożywne.

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ok 2 szklanki ugotowanej, czerwonej fasoli,
    1 jajko,
    Łyżka mąki,
    Łyżka bułki tartej,
    1 ząbek czosnku,
    1 mała cebula,
    Kilka plasterków bovzku wędzonego,
    Sól I pieprz do smakku

Sznycelki z fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowaną fasole mielinybw maszynce bądź rozgniatamy widelcem(jak w moim przypadku), w miedzyczasie smażymy cebule pokrojoną w kostke wraz z boczkiem I czosnkiem, przestudzone dodajemy do fasoli, następnie jajko, mąke oraz bułke, wszystko dokladnie mieszamy formujac sznycelki, smażymy na rozgrzanym oleju I gotowe.

Komentarze

Podobne przepisy