Można wykorzystać na vege burgera bądź jako dodatek do dania głównego, są bardzo pożywne.
45 min
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
Ok 2 szklanki ugotowanej, czerwonej fasoli,
1 jajko,
Łyżka mąki,
Łyżka bułki tartej,
1 ząbek czosnku,
1 mała cebula,
Kilka plasterków bovzku wędzonego,
Sól I pieprz do smakku
Sznycelki z fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotowaną fasole mielinybw maszynce bądź rozgniatamy widelcem(jak w moim przypadku), w miedzyczasie smażymy cebule pokrojoną w kostke wraz z boczkiem I czosnkiem, przestudzone dodajemy do fasoli, następnie jajko, mąke oraz bułke, wszystko dokladnie mieszamy formujac sznycelki, smażymy na rozgrzanym oleju I gotowe.
Komentarze