Szaszłyki rybne z sosem musztardowym

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne i lekkie szaszłyki, dla tych, którzy lubią sobie urozmaicać grilla, lub stronią od mięsa:)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SZASZłYKI:
    - filet rybny np dorsz: 1 sztuka
    - pomidory podłużne np. lima: 2 sztuki
    - cukinia: 1 sztuka
    - pieczarki (malutkie): 8 sztuk
    SOS:
    - musztarda z ziarnami: 4 łyżki
    - majonez: 5 łyżek
    - jogurt naturalny: 100 gramów

Szaszłyki rybne z sosem musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szaszłyki rybne z sosem musztardowym 1. Fileta rybnego dokładnie myjemy i kroimy w dużą kostkę. Przyprawiamy go mieszanką przypraw do ryb. Cukinię i pomidory myjemy, Kroimy w plasterki. Pieczarki również myjemy. Warto się postarać aby pieczarki były małe i abyśmy mogli je nabijać całe na patyczki.
  • 2. Składniki nabijamy na patyczki do szaszłyków i układamy na aluminiowej tacce do grillowania. Grillujemy około 30 min, co jakiś czas obracając, aż przypieką się na złoto.
  • Szaszłyki rybne z sosem musztardowym 3. Szaszłyki warto podać z sosem musztardowym. Aby go wykonać należy wymieszać musztardę (najlepiej taką z ziarnami) z jogurtem naturalnym i majonezem.
    Podajemy na ciepło. Smacznego!:-)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy