Szaszłyczki roladki

0 (0 ocen)

  • 15 min

Szaszłyczki robi się bardzo szybko i są urozmaiceniem na grillu.

  • 15 min

Składniki:

  • Na jednego szaszłyka : 1pieczarka przekrojona na pół, 3 plastry 1cm kiełbasy , 2 długie paski filetów z piersi kurczaka , 2 długie plastry cukini

Szaszłyczki roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka opłukać i osuszyć. Rozciąć na 2 długie płaty. Delikatnie je rozbić. Mięso posypać przyprawą do kurczaka. Cukinię umyć i ciąć długie , cienkie plastry. Pieczarki umyć i przekroić na pół. Kiełbasę pokroić na 1cm kawałki. Na cukini położyć płat filetu i pieczarkę , zwijać w rulonik i ponabijać na długie drewniane patyczki. Na jeden patyczek 2 ruloniki a pomiędzy rulonami ponabijać kiełbasę. Przed grillowaniem można obsypać dodatkowo przyprawą do grilla.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy