Szaszłyczki caprese

0 (0 ocen)

  • 5 min

Znana sałatka caprese podana w formie szaszłyczków.

  • 5 min

Składniki:

  • 1 op. mini mozzarelli (125 g)
    16 pomidorków koktajlowych
    24 listki bazylii
    oliwa aromatyzowana bazylią lub zwykła
    mielone płatki chili
    2 liście sałaty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Caprese

Szaszłyczki caprese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidorki myjemy i osuszamy. Kulki mozzarelli odsączamy z zalewy. Listki bazylii i sałatę płuczemy i osuszamy.
  • 2. Na szpilki do szaszłyków nabijamy na przemian po 2 pomidorki i 2 kulki mozzarelli przedzielając je listkami bazylii. Jeśli szpilki są za długie, obcinamy je nożyczkami.
  • 3. Gotowe szaszłyczki układamy na liściach sałaty, skrapiamy oliwą i oprószamy zmielonymi płatkami chili.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella Pomidorki koktajlowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Impreza Imieniny Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować