Surówka z sałaty rzymskiej

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną surówkę. Przygotowana z sałaty rzymskiej z dodatkiem papryki, rzodkiewki i pomidorów. Polecam do obiadu.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 czerwona rzymska sałata
    1/3 czerwonej papryki
    1/3 żółtej papryki
    6 rzodkiewek
    2 średnie pomidory
    1/2 cebuli
    1 łyżka oleju
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    szczypta cukru
    kwasek cytrynowy do smaku

Surówka z sałaty rzymskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z sałaty rzymskiej 1. Sałatę myjemy i odsączamy z wody. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Warzywa myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Paprykę kroimy w paseczki. Od rzodkiewek odcinamy końcówki i kroimy w talarki. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałeczki i wkładamy do miski, dodajemy pokrojone warzywa i przyprawy, wlewamy olej i mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy