Surówka z rukoli i arbuza

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Do gilla, szczególnie drobiowych mięs ta surówka idealnie komponuje się. A tak w ogóle, zachciało się więc oto ona

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g rukoli
    1/2 małego arbuza
    1 pęczek szczypiorku
    100 ml oleju z pestek winogron
    1 łyżka miodu lipowego
    1 łyżka pasty z orzechów ziemnych
    3 łyżki octu ryżowego
    sól, pieprz

Surówka z rukoli i arbuza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z rukoli i arbuza 1. Wiadomo, rukolę myjemy, suszymy.
    Z arbuza możemy wytoczyć kulki lub pokroić w kostkę.
    Szczypior z dymką siekamy.
    Olej łączymy z miodem, pastą i octem ryżowym. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Wszystkie składniki dokładnie łączymy, schładzamy przed podaniem.

Komentarze

Podobne przepisy