Surówka z pora

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Standardem jest łączenie pora ze śmietaną. Uwielbiamy takie połączenie. Żeby nie było nudno, warto połączyć swoje, ulubione składniki.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duży por ( biała część)
    3 kolorowe mini papryczki
    70 ml oleju rydzowego
    1 łyżka miodu lipowego
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżka zimnej wody mineralnej
    1 łyżka sezamu
    1 łyżka czarnego sezamu
    sól, pieprz

Surówka z pora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z pora 1. Por kroimy w piórka, zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na kilka minut, odcedzamy.
    Papryczki kroimy w krążki. Mieszamy z porem.
    Olej, miód, sok, wodę i przyprawy mieszamy. Dodajemy do warzyw. Mieszamy i posypujemy prażonym sezamem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy