Suflet cytrusowo-serowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cytryny dokładnie oczyść i sparz gorącą wodą. Odetnij wierzch i dokładnie wydrąż.
2.Z wydrążonych cytryn dokładnie odciśnij sok. Wsyp cukier i postaw na wolnym ogniu aż cukier się rozpuści. Sok z cytryny powinien być gorący. Do rondla wbij żółtka. Dodaj śmietanę i mąkę ziemniaczaną. Dokładnie wymieszaj składniki. Nie przerywając mieszania wlej wolnym strumieniem gorący sok z cytryny. Postaw krem na wolny ogniu. Podgrzej aż zgęstnieje cały czas mieszając. Do gęstego kremu dodaj serek i masło. Dokładnie połącz składniki. Krem ściągnij z ognia i przykryj folią spożywczą.
3.Białka ubij na sztywną pianę. Nie przerywając miksowania wsyp partiami cukier. Mikser przełącz na najniższe obroty. Wsyp mąkę i dodaj krem cytrynowy. Połącz składniki.
4.Cytryny napełnij musem równo z nacięciem. Włóż do nagrzanego piekarnika na 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Komentarze