1.Do miski wlać jogurty, dodać cukier puder i cukier kryształ. Dobrze wymieszać do połączenia składników.
2.Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody. Borówki umyć, osuszyć dodać do jogurtu, wymieszać. Do gorącej żelatyny dać 2 łyżki masy jogurtowej wymieszać i połączyć z resztą jogurtu.
3.Masę jogurtową przelać do foremek na babeczki. Wsadzić do lodówki, do czasu stężenia.
4.Śmietanka truskawkowa: Do miski wlać śmietanę, dodać cukier puder i śmietan fiks, ubić na sztywną pianę. Truskawki umyć, osuszyć, usunąć szypułki. Truskawki włożyć do blendera, wsypać cukier i zmiksować. Zmiksowane truskawki połączyć delikatnie z ubitą śmietaną.
5.Babeczki wyjąć z foremek i polać śmietanką truskawkową.
6.Smacznego!
Porady
Wyjęcie babeczek z foremek będzie łatwiejsze, gdy foremki zanurzymy na chwilę w ciepłej wodzie.
Komentarze