Składniki:
500 g pieczarek
4-5 jajek
Puszka groszku konserwowego
Puszka kukurydzy
1 por
Szczypta kwasku cytrynowego bądź kilka kropki soku z cytryny
Mały majonez
pieprz, sól
Sałatka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
1.Pieczarki kroimy w kostkę i gotujemy w wodzie ze szczyptą kwasku cytrynowego aż będą miękkie.
2.Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę.
3. Pora parzmy i kroimy w piórka.
4. Pokrojone pieczarki, jajka, por i odsączoną z zalewy kukurydze i groszek razem mieszamy.
Doprawiamy majonezem, musztardą, solą i pieprzem.
Porady
Do sałatki można dodać również łyżeczkę musztardy i szczyptę chili, będzie ostrzejsze.
Komentarze