Sałatka z brokułem i chipsami z bekonu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Brokuła kroimy na różyczki i blanszujemy we wrzątku 4 minuty.
Boczek kroimy w kawałki 2x2 cm i prażymy na suchej patelni do uzyskania chrupkości.
Na tej samej patelni prażymy pestki dyni i słonecznika.
2.Do dużej miski wsypujemy brokuła, fasolę, groszek i pokrojoną w piórka cebulę czerwoną.
3.Dodajemy fetę i doprawiamy solą i pieprzem.
4.Majonez i jogurt mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i można dodać łyżkę ziół prowansalskich. Gotowym sosem polewamy sałatkę, delikatnie mieszamy i schładzamy około dwóch godzin.
Porady
Genialna sałatka, którą szybko się robi i jeszcze szybciej znika ze stołu.
Komentarze