sałatka rzodkiewkowa

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

lekka, wiosenna, pachnąca

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - rzodkiewki pęczek: 1 sztuka
    - jabłko kwaskowe: 1 sztuka
    - ser żółty plastry: 2 sztuki
    - jogurt naturalny: 15 dekagramów
    - musztarda: 1 łyżka
    - sok z cytryny: 1 sztuka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - cukier: 1 szczypta

Sałatka rzodkiewkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiewki i jabłko umyć, osuszyć i pokroić na cząstki (w zależności od upodobań).
  • 2. Plasterki sera pokroić na paseczki i dodać do rzodkiewki i jabłka. Wymieszać.
  • 3. Jogurt połączyć z musztardą i sokiem z cytryny. Doprawić na pikantnie solą i pieprzem. Dodać cukier.
  • 4. Polać sosem sałatkę i wymieszać. Przykryć i odstawić do lodówki na 20 minut.
  • 5. Podawać ze świeżym pieczywkiem :)

Komentarze

Podobne przepisy