Sałatka kus-kus z ziołami prowansalskimi

0 (0 ocen)

  • 40 min

Przepis na tą sałatkę dostałam od mojego taty.

  • 40 min

Składniki:

  • * 250 g kaszy kus-kus
    * 2 szklanki bulionu
    * 30 dag pieczarek
    * 1 duża cebula
    * 1 papryka
    * por (biała część)
    * 5 ogórków konserwowych
    * 5 łyżek majonezu
    * 2 płaskie łyżki ziół prowansalskich
    * sól, pieprz
    * oliwa do smażenia

Sałatka kus-kus z ziołami prowansalskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę zalewamy bulionem i odstawiamy aby napęczniała. Pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na oliwie aż warzywa zmiękną. Paprykę, ogórki również kroimy w kostkę. Por drobno siekamy. Wszystkie składniki sałatki mieszamy z majonezem, ziołami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy