PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Rolowana bagietka z łososiem i twarożkiemhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/62/1c97784b98c17b77efffa52d5d4edceb465e2150.jpeg32962472http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/rolowana-bagietka-z-lososiem-i-twarozkiem-4
- bagietka lub paluch (jeśli paluch to raczej dwie sztuki): 1 sztuka
- chudy twaróg: 100 gramów
- łosoś wędzony: 150 gramów
- ogórek wężowy: 0.5 sztuki
- Posiekany koperek: 1 łyżeczka
- zioła prowansalskie: 0.33 łyżeczki
- jogurt grecki: 2 łyżki
- skórka otarta z cytryny: 0.33 łyżeczki
- sól, biały pieprz do smaku: 1 szczypta
- ewentualnie kilka listków dowolnej sałaty: 5 sztuk
Sposób przygotowania przepisu:
Rolowana bagietka z łososiem i twarożkiem
1.
Twaróg rozgnieść widelcem razem z jogurtem, skórką cytrynową, przyprawić ziołami, solą i pieprzem, dodać posiekany koperek.
Z ogórka zdjąć obieraczką do warzyw podłużne, cienkie plastry.
Paluchy rozciąć z jednego boku, ale nie do końca. Miąższ ugnieść palcami. Wnętrze posmarować twarożkiem. Do środka włożyć plastry łososia, ogórka i ewentualnie sałaty. Zwinąć tak, jak się zwija roladę. Owinąć folią aluminiową (można założyć gumkę recepturkę) i włożyć na 30 minut do lodówki. Po wyjęciu kroić w plastry.
2.
do czasu przygotowania nie wliczyłam czasu chłodzenia.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze