Roladki ze schabu z pieczarkami

0 (0 ocen)

Idealne na niedzielny, świąteczny obiad!

Składniki:

  • 0,5 kg schabu bez kości
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    ok 10 większych pieczarek
    Tłuszcz do smażenia
    Sól, pieprz, wegeta, maggi do smaku

Roladki ze schabu z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladki ze schabu 1. Schab oczyścić, pokroić na plastry grubości 1cm, obsypać z obu stron solą i pieprzem. Schab zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami.
  • cebula i czosnek 2. Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę.
  • obsmażanie roladek 3. Mięso układać na rozgrzanym tłuszczu, dodać cebulę i czosnek, obsmażyć z obu stron na rumiano. Podlać wodą i smażyć ok 35-40 min do miękkości.
  • Pieczarki 4. Pieczarki pokroić w półplasterki, dodać kilka łyżek wody i dusić do miękkości. Pieczarki dodać do mięsa wraz z powstałym sokiem. Dusić ok 10 min, przyprawić do smaku.

Porady

Sos można zabielić śmietaną.

Komentarze

Podobne przepisy