Roladki ze schabu z pieczarkami

  • wyświetlono: 419 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Idealne na niedzielny, świąteczny obiad!

anka1988

Składniki

0,5 kg schabu bez kości
1 cebula
2 ząbki czosnku
ok 10 większych pieczarek
Tłuszcz do smażenia
Sól, pieprz, wegeta, maggi do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Roladki ze schabu z pieczarkami

  • roladki ze schabu1. Schab oczyścić, pokroić na plastry grubości 1cm, obsypać z obu stron solą i pieprzem. Schab zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami.
  • cebula i czosnek2. Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę.
  • obsmażanie roladek3. Mięso układać na rozgrzanym tłuszczu, dodać cebulę i czosnek, obsmażyć z obu stron na rumiano. Podlać wodą i smażyć ok 35-40 min do miękkości.
  • Pieczarki4. Pieczarki pokroić w półplasterki, dodać kilka łyżek wody i dusić do miękkości. Pieczarki dodać do mięsa wraz z powstałym sokiem. Dusić ok 10 min, przyprawić do smaku.

Porady

Sos można zabielić śmietaną.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadschabschab bez kościSchab z pieczarkamiroladki ze schabuprzepis_miesiąca1000danie z pieczarkami

Komentarze

Podobne przepisy

roladki

Dodane przez: Konto nieaktywne

Roladki ze schabu z boczkiem

Roladki ze schabu z boczkiem, to...

Roladki ze schabu z kaszą  i grzybami

Dodane przez: tatalia

Roladki ze schabu z kaszą i grzybami

Miłośnicy kaszy i grzybów muszą...

Roladki schabowe ze szpinakiem i pieczarkami

Dodane przez: anka1988

Roladki ze szpinakiem i pieczarkami

Zielone roladki - czyli zdrowe...

Rolada ze schabu ze szpinakiem i pieczarkami

Dodane przez: Hrabina w kuchni

Rolada ze schabu ze szpinakiem i pieczarkami

Aromatyczna i łatwa w przygotowaniu...

roladki schabowe z rzodkiewką

Dodane przez: Bożena Z.

Roladki ze schabu nadziane rzodkiewką

Pyszne, aromatyczne roladki...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE