Przepis na koktail arbuzowo- jagodowy z miętą

0 (0 ocen)

  • 10 min

Przygotowanie tego koktailu zajmuje kilka chwil a smakuje wyśmienicie. Dla naszego organizmu moc witamin a dla podniebienia sama rozkosz. Jeżeli jest sezon na świeże owoce to robię go ze świeżych. Często mam owoce mrożone i uważam, że są lepsze, bo mają więcej soku.

  • 10 min

Składniki:

  • ¼ arbuza
    200 g jagód ( mogą być mrożone)
    100 g truskawek (około 10 szt) – mogą być mrożone
    ½ banana
    jogurt naturalny
    świeże listki mięty

Przepis na koktail arbuzowo- jagodowy z miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gotowy koktail 1. Z arbuza usuwamy pestki, owoce kroimy na małe kawałki i wrzucamy do miksera. Parę listków mięty myję i też wrzucam. Nie dodaję cukru, bo chcę żeby było zdrowo. Jeśli ktoś chce słodszy, może dodać łyżkę cukru. Dodajemy jogurt naturalny i miksujemy. Dekorujemy kawałkami owoców i miętą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy