Przepiórcze jajka w koszulkach na szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W garnku zagotowujemy 750 ml wody.
Szpinak dokładnie płuczemy letnią wodą. Mokry wrzucamy na rozgrzaną patelnię i ciągle mieszając smażymy 2-3 minuty. Dodajemy obrany i posiekany w bardzo drobną kostkę czosnek. Doprawiamy odrobiną soli.
2.Na talerzu układamy pokrojonego w cienkie plasterki pomidora. Polewamy go jogurtem naturalnym. Na środku układamy sporą porcję szpinaku. Po bokach rozkładamy resztę.
3.Zmniejszamy ogień pod gotującą się wodą, dodajemy ocet winny. Wbijamy do szklanki po jednym jajku i delikatnie wlewamy do wody. Gotujemy około 30 sekund.
4.Jajka przepiórcze w koszulkach układamy na szpinaku. Posypujemy ognistą mieszanką przypraw lub pieprzem kolorowym.
Komentarze