Potrawka farmera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Mięso należny pokroić. Doprawić solą, pieprzem, wegetą oraz dużą ilością papryki, tak aby kurczak nabrał koloru. Całość dokładnie wymieszać. Masło rozgrzać na patelni, następnie dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę i czosnek. Smażyć do momentu aż cebula i czosnek nabiorą złocistego koloru.
2. Mięso należy smażyć na osobnej patelni przez ok. 15 min, po czym dodać
1/4 mleka, przykryć i dusić przez ok. 4 minuty. Należny sprawdzać, czy mięso nie jest zbyt miękkie. Posiekaną natkę pietruszki i koperek dodać do kurczaka.
3. Suszone pomidory należy lekko podsmażyć z niewielką ilością czosnku. Stopniowo dodawać do potrawki.
4. Całość zalać śmietaną lub jogurtem naturalnym. Mieszać na małym ogniu. Na koniec przyprawić solą, pieprzem i odrobiną papryki. Podawać z ziemniakami i sałatką z buraczków.
Porady
Jeśli chcemy, aby potrawka była gęstsza do sosu możemy dodać odrobinę mąki.
Komentarze