Podudzia faszerowane grzybami mun i kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Podudzia wypłukać, osuszyć i ostrym nożem do filetowania wyciąć ze środka kości.
Przygotować nadzienie. Grzyby mun razem z grzybami leśnymi ugotować ok 15 min.
Odcedzić, przelać zimną wodą. Grzyby pokroić w paseczki dodać kaszę, jajko i doprawić przyprawą chińską oraz sosem sojowym, solą pieprzem i imbirem. Wymieszać i nadziać nadzieniem wszystkie podudzia, spiąć jedną lub dwiema wykałaczkami.
Do naczynia frytownicy ActiFry włożyć nadziane podudzia. Marchewkę obrać i pokroić w ukośne plasterki. Por również w ukośne plasterki. Dodać do podudzi.
Posypać przyprawą chińską, dodać łyżkę oleju i pół szkl bulionu. W razie gdyby wczesniej zostało nam troszkę nadzienia to też dodać.
Ustawić minutnik frytownicy na 35 min. W międzyczasie podlać mięso bulionem jeszcze dwa razy.
Upieczone podudzia podać z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej, pora, jabłka i marchewki. Dodatkowo podać słodko kwaśny sos chiński.
Komentarze