Placki z dyni z serem kozim

0 (0 ocen)

  • 40 min

Zostało nam trochę produktów z przygotowania zupy, a że nic się u nas nie marnuje, to stworzyliśmy te oto placki. Ser kozi jest niesamowity, jego smak uwypukla musztarda figowa. Całość robi niesamowite wrażenie smakowe.

  • 40 min

Składniki:

  • 500 g miąższu z dyni
    100 g sera koziego podpuszczkowego
    100 g wędzonej piersi z kurczaka
    1 cebula
    300 g mąki
    1 jajko
    1 łyżka musztardy figowej
    pieprz
    do smażenia oliwa z orzechów laskowych

Placki z dyni z serem kozim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię obieramy. Cebulę, miąższ dyni, ser, filet ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Do masy wbijamy jajko, dodajemy mąkę, musztardę, mieszamy (masa ma być gęsta). Do smaku doprawiamy czarnym pieprzem. Ciasto nabieramy łyżką i smażymy na rozgrzanej oliwie, z obu stron na rumiano.

Komentarze

Podobne przepisy