Piszynger

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min

Uwielbiam andruty z każdym nadzieniem a te z masą ,,krówka,, najbardziej. Dla urozmaicenia możemy dodać do masy kakao, wiórki kokosowe lub zmielone orzechy.

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • 1 paczka andrutów

    1 1/2 l mleka
    600 g cukru
    1 opakowanie cukru waniliowego

Piszynger - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko wlać do garnka o dużym dnie. Pozostawić na ogniu, dodać cukier waniliowy i stopniowo dodawać cukier. Mieszać aż powstanie gęsta, złocista masa, co może trwać 40-60 minut. Andruty przełożyć gotowym kajmakiem.Na wierzch nałożyć andruta bez masy i obciążyć deską do krojenia, żeby piszynger skleił się.

Komentarze

Podobne przepisy