Sernik z kajmakiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób

Pyszne połączenie sera z słodką masą krówkową. Puszysty, wilgotny lekki w sam raz do filiżanki kawy.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 1 kg twarogu trzykrotnie mielonego
    150 g masła
    150 g cukru
    8 jajek
    1 puszka kajmaku o smaku krówkowym
    1 budyń śmietankowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Serniki Desery Kajmak

Sernik z kajmakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrem pudrem, a póżniej z żółtkami. Powoli ucierająć dodawać po łyżce sera i budyń w proszku. Z białek ubić pianę i delikatnie wmieszać z masą serową. Podzielić ją na połowę i do jednej części dodać kajmak. Nagrzać piekarnik do 160 stopni. Blaszkę wysmarować masłem i wyścielić papierem do pieczenia. Nałożyć masy serowe na zmianę po łyżce. Wstawić do piekarnika i piec ok.60 minut w 160 stopniach. Wystudzić i wstawić do lodówki. Dowolnie udekorować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować