PIERNIK, PIETRUSZKA I SALAMI

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przekąska z piernikiem, była pochłaniania i dorabiana... zachęcamy do jej zrobienia :) Jest to jedna z wielu propozycji, wykorzystania pietruszki z czosnkiem i oliwą z oliwek.

  • Łatwy

Składniki:

  • - kromki piernika: 6 sztuk
    - plastry salami: 6 sztuk
    - czarne oliwki bez pestek np.: 6 sztuk
    - pęczek pietruszki: 1 sztuka
    - czosnek około: 6 ząbków
    - oliwa z oliwek około: 0.5 szklanki

Piernik, pietruszka i salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pietruszkę opłukać, osuszyć i razem z obranym czosnkiem posiekać.
    Do miseczki wsypać pietruszkę z czosnkiem i wlać oliwę z oliwek. Całość wymieszać.
  • 2. Na kromki piernika nałożyć pietruszkę z czosnkiem i oliwą, następnie plaster salami i udekorować czarną oliwką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy