Chrupiąca pietruszka z gruszką

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaczna szybka sałatka z chrupiącą pietruszką, gruszką z pomarańczą i sałatą.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 większa pietruszka
    1 większa gruszka konferencja
    ser kanapkowo sałatkowy 1 plaster
    3-4 liście sałaty
    2-3 łyżki dżemu pomarańczowego z skórką pomarańczową
    olej rzepakowy
    ew. listki mięty
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Ser

Chrupiąca pietruszka z gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pietruszkę i gruszkę obieramy.
    Pietruszkę kroimy obieraczką w cieniutkie plasterki, gruszkę kroimy w ćwiartki i wydrążamy pestki.
    Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy plastry pietruszki i przez kilka minut przesmażamy , mieszając.
    Po 3-4 minutach dodajemy ćwiartki gruszki, wszystko smażymy kolejne 2-3 minuty i na gruszki kładziemy dżem.
    Dalej smażymy 2-3 minuty, obracając gruszki.
    Pietruszkę przekładamy na ręcznik papierowy w celu pozbycia się części tłuszczu.
    Do salaterki przekładamy poszarpane liście sałaty, gruszki, chrupiącą pietruszkę i pokruszony ser, można przybrać listkami mięty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pietruszka Sałata Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować