Penne z rukolą, wędlinami, ananasem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Kolorowy i szybki w przygotowaniu makaron penne z rukolą, wędlinami, ananasem i pieczarkami. Wszystko połączone jajkami

  • 20 min

Składniki:

  • Penne z rukolą, wędlinami, ananasem - SKŁADNIKI:

    400 g makaronu penne
    3 plasterki szynki serrano
    10 plasterków salami
    3 łyżki pokrojonego w kostkę ananasa z puszki
    4 plastry sera żółtego
    2 trójkąciki serka topionego
    5 pieczarek
    1 cebula
    2 garście rukoli
    2 jajka
    olej
    sól, kurkuma, papryka ostra w proszku, papryka słodka

Penne z rukolą, wędlinami, ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotować w lekko osolonej wodzie. W tym czasie pokroić w kostkę pieczarki i cebulę. Wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem i poddusić. Dodać pokrojone w kostkę wędliny i rozkruszone w palcach serki topione.Wsypać ugotowany makaron. Następnie dodać ananasa i przyprawy. Smażyć i mieszać. Dodać jedną garść posiekanej rukoli i pokrojony w kostkę ser żółty. Poczekać, aż ser się rozpuści i wbić dwa jajka. Podawać na ułożonej na talerzu rukoli.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy