Parówkowy gar

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Super rozgrzewające danie na chłodne dni.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Parówka wieprzowa ½ kg
    Pieczarki świeże ½ kg
    Marchewka 3 szt. (średnie)
    Seler 1 szt.
    Cebula biała 3 szt.
    Koncentrat pomidorowy 1 mały słoiczek
    Pietruszka 2 szt.
    Sól i pieprz do smaku
    Olej do duszenia
    Świeże zioła

Parówkowy gar - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Marchewkę, selera, pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i udusić do miękkości na odrobinie oleju. Oddzielnie przysmażyć pieczarki z posiekaną cebulą. Wszystkie gotowe warzywa razem połączyć, dodać pokrojone w plasterki parówki, przyprawić do smaku i wymieszać z koncentratem pomidorowym, poddusić przez chwilę i podawać na ciepło z pieczywem z dodatkiem świeżych ziół.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy