Pierożki z truskawkami ,cynamonem i miętą

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Rodzinie bardzo smakują,w sezonie truskawkowym często je robię.

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Farsz:
    70 dag. truskawek
    7 listków mięty
    na każdy pieróg szczypta cynamonu z cukrem waniliowym i cukier
    ciasto:
    3 szkl. mąki
    1 szkl.mleka
    2 łyżki oleju
    szczypta soli
    dodatkowo:
    woda,olej i sól do ugotowania

Pierożki z truskawkami ,cynamonem i miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Obsmażane pierożki z truskawkami 1. Truskawki obierz ze szypułek i umyj. Pokrój na cząstki.Z mąki,oleju,soli i ciepłego mleka zagnieć elastyczne ciasto.Rozwałkuj je i wytnij koła.
  • Obsmażane pierożki z truskawkami 2. Na każdym kole kładź po kilka kawałków truskawek, posypuj szczyptą cynamonu,cukrem waniliowy i cukrem oraz odrobiną pokrojonej mięty.Zlepiaj pierogi.Gotuj we wrzątku z dodatkiem oleju i soli.
  • Pierożki z truskawkami 3. Jeśli lubisz podaj ze śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy