Pierogi czekoladowe z truskawkami i miętą

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Gdy tylko pojawia się pierwsze truskawki od razu je robię

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI;
    0,5 kg mąki pszennej
    1 szklanka wody ciepłej
    1 łyżka oleju
    2 łyżki kakao

    NADZIENIE;
    0,5 kg truskawek
    4 łyżki cukru
    2 łyżki mąki pszennej
    kilka listków mięty

    DODATKI;
    śmietana 12%
    1 cukier waniliowy
    kilka truskawek
    parę listków mięty do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi czekoladowe z truskawkami i miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki,kakao,ciepłej wody i oleju zagniatam elastyczne ciasto.
    Odstawiam na pół godziny żeby odpoczęło.
    Truskawki płuczę,szypułkuję kroję na kawałki posypuję cukrem oraz dodaję drobno pokrojone listki mięty.
    Obsypuję mąką wtedy owoce nie puszczą soku .
    Ciasto cienko wałkuję i wycinam krążki szklanką.
    Na wycięte krążki nakładam farsz z truskawek i dokładnie zlepiam brzegi.
  • Pierogi czekoladowe z truskawkami i miętą 2. Wrzucam partiami pierożki do osolonego wrzątku i gotuje 4 min od momentu gdy wypłyną na wierzch.
    Wyjmuje łyżką cedzakową układam na talerzach i polewam śmietaną wymieszaną z cukrem waniliowym.
    Dekoruję truskawkami i listkami mięty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Mięta Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować