Naleśnikowe sushi

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 min

Kolorowa i pyszna przystawka

  • 1 min

Składniki:

  • mąka, 0,5 kg
    jajko, 2 sztuki
    woda mineralna gazowana, 0,5 litra
    mleko, 0,5 litra
    olej,
    kurkuma, 2 łyżki
    koncentrat barszczu czerwonego, 5 łyżek
    ostry serek, do nadzienia
    papryka, ogórek, rzodkiewka, szczypiorek, do dekoracji

Naleśnikowe sushi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, wody mineralnej gazowanej, jajek, mleka i odrobiny oleju wyrobi ciasto na naleśniki. Podzielić na 2 części. Do jednej dodać kurkumę, do drugiej dolać koncentrat barszczu (jeśli ciasto jest za rzadkie dosypać mąki). Smażyć kolorowe placki.
  • 2. Każdy z nich nadziewać ostrym białym serkiem (wedle uznania) zawijać. Aby brzegi się nie rozlepiły posmarować majonezem. Schłodzić na 1 godzinę. Po schłodzeniu kroić na kilkucentymetrowe "rurki". Dekorować wedle uznania. Do gorącego barszczyku - miodzio:)

Porady

Można wykonać trzecią opcję - w kolorze zielonym dodając do ciasta szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2013

Komentarze

Podobne przepisy