Nadziewane pomidory

0 (0 ocen)

Pomidorki z pysznym farszem,idealne na przystawkę czy zakąskę . . . :)

Składniki:

  • *Składniki podam ogólnie ponieważ to zależy ile chcemy zrobić pomidorków

    Pomidory ja miałam rzymskie
    Pieczarki
    Jajka
    Mały pęczek szczypiorku
    Majonez
    olej rzepakowy do smażenia
    sól morska i pieprz świeżo mielone wg.uznania

Nadziewane pomidory - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory porządnie umyć i osuszyć,wydrążyć miąższ.
  • 2. Pieczarki obrać opłukać,osuszyć,zetrzeć na tarce i przesmażyć na rozgrzanym oleju z dodatkiem soli do odparowania płynu,przełożyć do naczynia.
  • 3. Jajka ugotować na twardo.Ostudzić,obrać i zmiksować na masę,dodać do pieczarek.
  • 4. Szczypiorek drobno posiekać i też przełożyć do naczynia.
  • 5. Dodać majonez ,sól,pieprz i wszystko wymieszać.
  • etapy 6. Połówki pomidorów napełniać łyżeczką ugniatając farsz. Następnie zwilżonym nożem przekroić każdą połowe pomidora,ułożyć na talerzu i można podawać . . .

Komentarze

Podobne przepisy