Muszle ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

To danie pasuje zarówno na kolację, jak i przyjęcie. Świetnie pasuje do niego sos czosnkowy.

  • 40 min

Składniki:

  • 15 muszli (conchiglioni)
    1 opakowanie mrożonego szpinaku
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    0,5 kg pieczarek
    Sól, pieprz
    150g sera żółtego

Muszle ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrozić, pieczarki oczyścić i umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na maśle zeszklić posiekaną cebulę, dodać pieczarki i rozmrożony szpinak . Doprawić do smaku, ostudzić. Do zimnego farszu, dodać starty ser. Ugotowane muszle nadziewać farszem i zapiekać pod przykryciem w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 25minut. Podawać z sosem czosnkowym

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy